По разпореждане на премиера тази сутрин е започнала тренировка за превръщането на

...
По разпореждане на премиера тази сутрин е започнала тренировка за превръщането на
Коментари Харесай

Държавата тренира "Арена Армеец" да стане полева болница

По предписание на премиера тази сутрин е почнала подготовка за превръщането на зала " Арена Армеец " в София в полева болница. Това стана ясно по време на посещаване на Бойко Борисов в цеха на " Интендантско обслужване " в Калофер. В тренировката ще участват Министерството на опазването на здравето, Министерство на вътрешните работи, Държавният запас, както и Министерството на защитата. Действията ще се управляват от националния действен щаб.

Към момента към момента се организира първият стадий от почналата подготовка, който би трябвало да приключи до края на деня. Вторият стадий ще включва оборудването на полевата болница с нужните медицинска апаратура и материали, а след третия етап лечебното заведение ще е в готовност за действие.

Премиерът Борисов попита дали има готовност и в други регионални градове, където има огромни зали, да се организира сходна подготовка. Министърът на защитата Красимир Караканов изясни, че такава подготвеност има:  " В София зала " Арена Армеец " са 500 кревати, има до 15 хиляди кревати в запаса и при нас ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР